Orvieto, Gubbio, Spoleto
Vliegtuig • 5 dagen • 17 - 21 september 2018
ASSISI – BASILIEK VAN DE H. FRANCISCUS

Assisi, de stad van de Heilige Franciscus en de Heilige Clara, is een populaire bedevaartplaats. Ze charmeert door haar heuvelachtige, smalle straatjes en pittoreske winkels, maar er is meer. De bedevaart roept de door God gegrepen jonge Franciscus weer tot leven. Zijn stoutmoedig ingaan op de woorden van het Evangelie werkte aanstekelijk op vele leeftijdgenoten. Spontaan, zo zou je zeggen, zijn mannelijke en vrouwelijke gemeenschappen ontstaan, in feite was Gods Geest werkzaam en is dat tot vandaag toe. In Assisi kunt u de sfeer van onthechting, respect voor de natuur, dienstbaarheid, geweldloosheid en gebed die Franciscus tot leven heeft gebracht, tot vandaag toe waarnemen.

Dag 1
Wij vertrekken omstreeks 7.30 u. uit Zaventem naar Rome. Rit naar Orvieto voor middagmaal en een kort stadsbezoek. Het belangrijkste gebouw van Orvieto is de kathedraal (Duomo di Orvieto), opgetrokken tussen het eind van de dertiende en de vijftiende eeuw. Het schip van de kerk is gebouwd in romaanse stijl met horizontale zwart-witte banden. De voorgevel is in een gotische stijl gebouwd met een mengeling van vrolijke kleuren die samen met het expressieve werk van de beeldhouwkunstenaars een ongewoon resultaat opleveren. Het interieur van de Duomo is majestueus, kleurig en licht, en bevat omvangrijke fresco’s van Luca Signorelli. Die heeft hierin ook een dubbelportret opgenomen van hemzelf met zijn collega Fra Angelico, die eveneens korte tijd aan deze kerk heeft gewerkt. Avondmaal en overnachting in Assisi.


ORVIETO – KATHEDRAAL

Dag 2
Bezoek aan de basiliek van de H. Franciscus, zijn geboortehuis, de Santa Chiara-kerk met in de crypte het graf van de Heilige Clara; de Duomo San Rufino waar de H. Franciscus en de H. Clara gedoopt werden; Piazza del Commune met de tot kerk omgebouwde tempel van Minerva. Eucharistie in de basiliek van de H. Franciscus. De kerk bevat unieke fresco’s van o.a. Giotto en zijn leerlingen (leven van de Heilige Franciscus in 28 taferelen) maar leed zwaar onder de aardbeving van 1997. In 2000 werd ze op de lijst van het Werelderfgoed van de Unesco geplaatst. Vrije tijd. Avondmaal en overnachting.

Dag 3
Bezoek aan het San Damiano-klooster (waar St.-Franciscus zich bewust werd van zijn roeping en waar de H. Clara gestorven is). Bezoek Rivotorto. Lunch. Bezoek aan de Basilica di Santa Maria degli Angeli. De kerk werd gebouwd omheen de kapel Porziuncola, waarin Franciscus Clara tot ‘echtgenote van Christus’ wijdde. We trekken naar de Eremo delle Carceri, een hermitage gelegen midden in een bos van steeneiken, waar Franciscus zich graag terugtrok. Via nauwe doorgangen komt men in de grot van Sint-Franciscus en de vroegere refter met 15e-eeuwse tafels. Eucharistie en vrije tijd. Avondmaal en overnachting.Dag 4
Daguitstap naar Gubbio, een der best bewaard gebleven middeleeuwse steden van Italië. Het stadje is ook bekend om de legende van de wolf: ten tijde van Franciscus richtte dit wilde beest in de hele omgeving veel schade aan. Franciscus die toen in Gubbio woonde, ging naar de wolf om hem over zijn wandaden te berispen. De wolf kreeg spijt, legde zijn poot in de hand van Franciscus en zwoer nooit meer iemand kwaad te doen. Daarna heeft de bevolking zich over de wolf ontfermd en hem tot zijn dood gevoed. Wandeling doorheen de oude stad met een bezoek aan de Duomo met de bisschoppelijke kapel, Palazzo dei Consoli en Palazzo Ducale. Avondmaal en overnachting in Assisi.

Dag 5
Op onze terugweg naar Rome brengen we een stadsbezoek aan Spoleto. Franciscus verbleef graag in het stadje. Er gaat heel wat bekoring uit van de nauwe, bochtige straatjes, de paleizen en de vele middeleeuwse monumenten die de stad rijk is. Na het middagmaal vertrek naar de luchthaven. Vlucht naar Zaventem omstreeks 21.20 uur. Aankomst omstreeks 23.25 uur.

Munt.
Euro

Hotels.

Verblijf in goed hotel met minstens twee sterren. Volpension vanaf lunch eerste dag tot lunch vijfde dag


PRIJS: 1.125 euro (*)
Voorschot: 200,00 euro
Annuleringsbijdrage: 45,00 euro
Europ Assistance: 12,30 euro
Uiterste betalingsdatum: 1 maand vóór het vertrek
(*) Prijs per persoon op basis van tweepersoonskamer.


Aarzel niet, neem gerust contact op. We zijn er voor u!
Wilt u thuis een brochure ontvangen,

De brochure kan enkel gratis verzonden worden naar een adres in België.

U kan ook online een bedevaart bestellen

of telefoneer naar de Montfort Bedevaarten: 016 – 30.82.11

- Montfort Bedevaarten, betrouwbare gids sinds 1931.
- Altijd priester-bedevaartbegeleiders.
- Prijzen álles inbegrepen.
- Steeds met Maria als geestelijke gids onderweg.
- Zeer hoge tevredenheid van onze bedevaarders.