In de voetsporen van Jezus
Vliegtuig • 10 dagen • 3 - 12 oktober 2018
JERUZALEM – ROMEINSE STRAAT IN JOODSE WIJK

‘Jeruzalem, eindelijk kunnen mijn voeten uw poorten binnentreden’ (Ps 122).

‘Was het niet hartverwarmend, zoals Hij onderweg tot ons sprak en de Schriften opende?’, zo verwoordden de Emmaüsgangers hun ervaring. Dagelijks brengt deze bedevaart u naar plekken waar Jezus gesproken heeft. De sfeer en het kader die u gaat ontdekken geven nieuwe diepgang aan diezelfde woorden. Ze komen in een nieuw verband te staan, zij plaatsen u in het perspectief waarin God u ziet.


Dag 1
Omstreeks 9.35 uur vertrek uit Zaventem naar Tel Aviv. Daarna met de autocar naar Nazaret voor eucharistie en avondmaal. In Nazaret zullen we viermaal overnachten.

Dag 2
Bezoek aan Nazaret: de Basiliek van de Aankondiging (eucharistie), de kerk van St.-Jozef, het heiligdom van de Mariabron, het museum van de basiliek van de Aankondiging en de synagoog. Lunch en bezoek aan Kana en de Berg Tabor (Kerk van de Gedaanteverandering).

Dag 3
Dag van het meer. Bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen (eucharistie); Tabgha (plaats van de broodvermenigvuldiging en van het Primaatschap van Petrus); en Kafarnaüm (synagoog). Boottocht naar de kibboets Ein Gev voor lunch en bezoek.

Dag 4
Naar Haïfa dat langs de kust gebouwd en mooi gelegen is tegen de hellingen van de Carmel. Eucharistie op de Berg Carmel (grot van Elia). Na de lunch bezoek aan Caesarea (Romeins theater, het aquaduct en de kruisvaardersburcht).

Dag 5
Vertrek richting Jeruzalem. Na een stop bij de doopplaats aan de Jordaan (eucharistie) rit naar Jericho voor bezoek aan de Tel en lunch. In Qumran kennismaking met de plaats waar de beroemde Dode Zeerollen gevonden werden. Gelegenheid tot baden in de Dode Zee. Avondmaal in Jeruzalem waar we vijfmaal zullen overnachten.

Dag 6
In Betlehem bezoek aan de Basiliek van de Geboorte. Na de lunch bezoek aan de St.-Katharinakerk en het Herdersveld (eucharistie).Dag 7
Wij bezoeken de Olijfberg: de Hemelvaartmoskee, de Onze-Vaderkerk, het panorama van Jeruzalem, Dominus Flevit, de Hof van Olijven met de kerk van de Doodsstrijd, het heiligdom van het graf van Maria. Eucharistie in grot van Getsemane. Na de lunch bezoek aan de Heilig Grafkerk en vrije tijd.

Dag 8
Voormiddag: St.-Anna met de vijvers van Bethesda en Litostrotos. We volgen de Via Dolorosa tot Golgota (kruisweg). Lunch. Bezoek aan Ein Karim met de kerk van Johannes de Doper en de kerk van de Visitatie (eucharistie).

Dag 9
Voormiddag: de Klaagmuur, waar we eventueel de Bar Mitzwa kunnen volgen. Bezoek aan het Tempelplein (indien mogelijk) en aan het paleis van Kajafas (Petrus in Gallicantu). Na de lunch bezoeken we de Sionsberg met het graf van David, Maria Dormitio en het Cenakel. Eucharistie.

Dag 10
Eucharistie in Abu Ghosh (Emmaüs). Rit naar de luchthaven van Tel Aviv, voor vlucht naar Zaventem. Aankomst voorzien omstreeks 20.00 uur.

Munten. Israëlische shekels (NIS) mogen onbeperkt ingevoerd worden. Maar u kan evengoed ter plaatse euro’s inwisselen. Travellercheques worden meestal niet aanvaard.

Paspoort.
Zorg voor een internationaal paspoort voor alle landen dat geldig is tot zes maanden na de reis. Bezorg ons uiterlijk vijf weken vóór het vertrek een fotokopie van de fotobladzijde van uw internationaal paspoort.

Hotels. Steeds goede hotels met minstens drie sterren. Volpension vanaf avondmaal eerste dag tot ontbijt laatste dag.

PRIJS: 1.867 euro (*)
Voorschot: 250,00 euro
Annuleringsbijdrage: 74,68 euro
Europ Assistance: 38,90 euro
Uiterste betalingsdatum: 1 maand vóór het vertrek
(*) Prijs per persoon op basis van tweepersoonskamer.

Aarzel niet, neem gerust contact op. We zijn er voor u!
Wilt u thuis een brochure ontvangen,

De brochure kan enkel gratis verzonden worden naar een adres in België.

U kan ook online een bedevaart bestellen

of telefoneer naar de Montfort Bedevaarten: 016 – 30.82.11

- Montfort Bedevaarten, betrouwbare gids sinds 1931.
- Altijd priester-bedevaartbegeleiders.
- Prijzen álles inbegrepen.
- Steeds met Maria als geestelijke gids onderweg.
- Zeer hoge tevredenheid van onze bedevaarders.